Μετάβαση στο περιεχόμενο

Wikileaks-Ερντογάν:”Μ΄ έχει επιλέξει ο Θεός”!

30/11/2010

Από το 2004 οι αμερικανοί αν και είχαν ποντάρει πολλά στον Ταγίπ Ερντογάν και τη κυβέρνησή του ,είχαν αρχίσει να εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες οι οποίες είχαν να κάνουν με το χαρακτήρα του.

Η περιγραφή του χαρακτήρα του δεν είναι κολακευτική. Το τηλεγράφημα από την Άγκυρα αποκαλύπτει ότι «ο Ερντογάν πιστεύει ότι ο Θεός τον έχει επιλέξει για να οδηγήσει τη Τουρκία». Το ίδιο …ραντεβού που είχε και ο Τζωρτζ Μπους,μην το ξεχνάμε.

Στην αναφορά της πρεσβείας επισημαίνονται κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του Ερντογάν «τα οποία τον καθιστούν τρωτό». Ένα απ΄αυτά είναι οι κακοί υπολογισμοί που κάνει σε θέματα πολιτικής,ειδικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

 Χαρακτηρίζεται «δεσποτικά υπερήφανος» κάτι που μάλλον προέρχεται από τη βεβαιότητά του ότι έχει επιλεγεί «από το Θεό για να οδηγήσει και να ηγηθεί της Τουρκίας»! Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για «βίαιη φιλοδοξία» που τον χαρακτηρίζει . Αναφέρεται ότι ο Ερντογάν πολύ συχνά χρησιμοποιεί αποσπάσματα από το Κοράνι για να επισημάνει τη …θεϊκή του αποστολή.

Η αυταρχικότητά του αποτρέπει τη δημιουργία και τη διεύρυνση «ενός κύκλου ικανών συμβούλων».

Τέλος στο τηλεγράφημα τονίζεται η «επηρμένη επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία ,τον καθιστά πολλές φορές έντρομο ακόμη και σε στιγμές που πρέπει να πάρει άμεσες αποφάσεις κι όχι να χρονοτριβεί».
Τέλος επισημαίνεται η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις γυναίκες.

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: