Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο κ. Παπανδρέου στο top 10 των πιο λανθασμένων προβλέψεων του 2010…

20/12/2010
Το Foreign Policy, κάνει ένα αφιέρωμα στις Δέκα πιο άστοχες προβλέψεις που έγιναν από τους πολιτικούς του κόσμου για το 2010. Περίοπτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει και ο δικός μας Πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει στο αφιέρωμα το εξής απόσπασμα απο συνέντευξή του κ.  Παπανδρέου στο BBC την 21/2/10: «Μα δεν πρόκειται να είναι διάσωση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αφού πρόκειται για κάτι το καινούργιο, όσον αφορά στο….

ποιο θα είναι το οικονομικό εργαλείο, όμως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από μια εγγύηση έως στο πώς να βρούμε άλλους τρόπους για να δανειστούμε. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν πρόκειται για ελεημοσύνη».

Και συνεχίζει το Foreign Policy : Όταν λοιπόν οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί αρχίζουν να διαψεύδουν επανειλημμένως το ότι θα χρειαστούν  διάσωση  από την ΕΕ, τότε κάτι βρωμάει. Μόλις δυο μήνες μετά την παραπάνω κατηγορηματική  δήλωση του Παπανδρέου, πως η χώρα του δεν πρόκειται να ζητήσει ελεημοσύνη για να σωθεί η οικονομία της, ζήτησε και επίσημα βοήθεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τη κατάσταση κρίσιμη και ως «εθνική ανάγκη». Το επίσημο αίτημά του εγκρίθηκε τον Μάιο, και η βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα αγγίζει τα $146.2 δισεκατομμύρια. Και τα εισέπραξε πάνω στην ώρα που…Για αυτό, όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Luis Rodriguez Zapatero δήλωσε κι αυτός με τη σειρά του, τον περασμένο μήνα,  και μάλιστα κατηγορηματικά, ότι η χώρα του δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρειαστεί διάσωση, εμείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σκεπτικοί.
Βέβαια αργά ξημερώθηκαν στο Foreign Policy, προφανώς δεν άκουσαν τις προεκλογικές ομιλίες του Σεπτεμβρίου του 2009, ούτε τον είχαν αυτοί να τους κυβερνά από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009.  Αν ήτανε εδώ εκείνο το τρίμηνο, θα ήταν στο top 10 του 2009.  Δεν ήταν λάθος η πρόβλεψη του Πρωθυπουργού κύριοι του Foreign Policy.  Εσκεμμένη κοροϊδία ήταν. Σκευωρία υποδούλωσης. Άρνηση διαχείρισης, υποθήκευση της Ελλάδας, και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Όσο για την σημειολογία αυτής της φωτογραφίας, με την Ελληνική σημαία μισοκρυμμένη πίσω από την άλλη την ερζάτς… Δεν παν  να λένε οι Ευρωπαϊστές…  Δεν μου αρέσει η εικόνα. Δεν με παρηγορεί που σχεδόν αισθάνομαι οίκτο για τον άνθρωπο.  Ο οίκτος δεν είναι υποκατάστατο της συσπείρωσης.
Η αναβολή της λαϊκής οργής για 10-12 μήνες, απλά μας οδηγεί από τον έναν εκβιασμό στον άλλον.
 
S.A. – Archaeopteryx
 
Πηγή: http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/12/17/the_10_worst_predictions_for_2010?page=0,5
Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: