Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Άγκυρα επιμένει για πτήσεις ελληνικών μαχητικών στη Τουρκία!

26/12/2010
Οι Τούρκοι επιμένουν να διαρρέουν ότι αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ θα πετάξουν στην Σμύρνη,όχι στο πλαίσιο κοινής στρατιωτικής άσκησης,αλλά για το air show που θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής ΠΑ! 
 
Η είδηση που δημοσιεύεται στις τουρκικές εφημερίδες, «επιβεβαιώνεται» από Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι ανέλαβαν να λύσουν τη «παρεξήγηση» που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πρόσκληση της Άγκυρας προς την Αθήνα, να συνεκπαιδευτούν Έλληνες και Τούρκοι πιλότοι!
«Η Ελλάδα δεν έχει λάβει πρόκληση για την άσκηση «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ», εξηγεί Τούρκος αξιωματούχος στη ΧΟΥΡΙΕΤ. Ωστόσο ο ίδιος «επιβεβαιώνει» ότι η χώρα μας θα είναι μία από τις 58 που θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον ένα αιώνα τουρκικής ΠΑ.
Η είδηση όμως δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Άμυνας. Αντιθέτως. Ανώτερες πηγές του έλεγαν στον Onalert ότι «ήδη έχουμε απαντήσει και η απάντησή μας είναι αρνητική». 
Η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών ακόμη και για πτήσεις επίδειξης πάνω από τη Σμύρνη θα ήταν τουλάχιστον παράδοξη,αφού πρόκειται για εορταστική εκδήλωση μιας ΠΑ, η οποία κάθε μέρα από το 1974 συμπεριφέρεται εχθρικά,επικίνδυνα και προκλητικά εντός του Αιγαίου.
Οι πιλότοι της είναι άμεσα υπεύθυνοι για τον άδικο χαμό τουλάχιστον δύο Ελλήνων χειριστών ,του Νίκου Σιαλμά και του Κώστα Ηλιάκη,θάνατοι που προκλήθηκαν εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων.
Ο κατάλογος των νεκρών Ελλήνων πιλότων από το 1974 μέχρι σήμερα εξαιτίας της απαραίτητης σκληρής εκπαίδευσης στην οποία υποβάλλονται, λόγω της δεδομένης και σοβαρής τουρκικής απειλής, είναι πολύ μακρύς για να επιτρέψει τη συμμετοχή Ελλήνων συναδέλφων τους σε «εορταστικές εκδηλώσεις» της.
Πηγή: On Alert
Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: