Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γερμανικό δηλητήριο για το τείχος στον Έβρο

07/01/2011

Γεμάτες χολή οι γερμανικές εφημερίδες χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως »Ελληνικός παραλογισμός/Μάταια πράξη απελπισίας και απάνθρωπη υποδοχή των λαθρομεταναστών».
 

Για πολλά πράγματα μπορούν οι Γερμανοί να μας κακο-χαρακτηρίσουν αλλά πάει πολύ να μας τα ψάλλουν και για το σχεδιαζόμενο τείχος στον Έβρο.

 
Φωτό: Το τείχος του Βερολίνου
 
Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα όμως εδώ πρόκειται για ασύλληπτη από κοινό νου ειρωνεία, όταν σκίζουν τα ρούχα τους κατά του τείχους αυτοί που επί δεκαετίες ανέχονταν το τείχος στο Βερολίνο που βολικά περιφρουρούσε την ευημερία της Δυτικής Γερμανίας από τις ορδές των εξαθλιωμένων Ανατολικογερμανών που θανατώνονταν αναζητώντας καλύτερο μέλλον, όπως σήμερα οι λαθρομετανάστες. Εκτός και αν το κάνουν για εκδίκηση ενθυμούμενοι την καταγωγή της Α.Μέρκελ.
Το μπαράζ των κακεντρεχών αναφορών υιοθετείται τόσο από συντηρητικά όσο και από αριστερά προσκείμενα μέσα, μάλλον γιατί στο σύνολο τους προτιμούν να συνεχίσει η Ελλάδα αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα να δέχεται τα κύματα των μεταναστών και όχι η χώρα τους.
 
Η κεντροδεξιά Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει :
 
» Το ότι η Αθήνα σκέφτεται την κατασκευή τείχους στα σύνορα με την Τουρκία είναι παράλογο αφού και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Μας δίνει μια πρόγευση του τι θα συμβεί όταν η Τουρκία γίνει δεκτή στην Ευρωπαική Ένωση.Οι πόρτες της Ευρώπης θα ανοίξουν διάπλατα» διαπιστώνει μελαγχολικά και συνάμα προκλητικά.
 
Η εβδομαδιαία έκδοση του Die Zeit γράφει :
 
» Ο σχεδιαζόμενος φράχτης δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα καθώς δεν θα ανακόψει τα κύματα των λαθρομεταναστών, που απλά θα αλλάξουν σημείο εισόδου, πιθανότατα από το ποτάμι ή από την θάλασσα, με μοιραίες όμως συνέπειες αφού ήδη σκοτώνονται κατά δεκάδες όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις διόδους.
 
Η κεντροαριστερή Süddeutsche Zeitung αναφέρει :
 
» Το ελληνικό σχέδιο είναι ξεκάθαρα μια πράξη απελπισίας.Υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι ο φράχτης δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά θα το μεταφέρει αλλού.
 
Η αριστερή Berliner Zeitung γράφει :
 
» Είναι κρίμα που η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει τελικά στην κατασκευή του αρχικά σχεδιασμένου φράχτη των 206 χιλιομέτρων αλλά αυτόν των 12 χιλιομέτρων.Κρίμα για τους Έλληνες και την μικρή υπερχρεωμένη και κάκιστα οργανωμένη χώρα τους. Κρίμα και για τους μετανάστες που αντιμετωπίζουν μια απάνθρωπη υποδοχή στην Ελλάδα. Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά σε κάποια από τις πλούσιες χώρες στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη».
 
Πηγή: NewsIt.gr
Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: