Μετάβαση στο περιεχόμενο

Β. Μαρκεζίνης: Δεν υπογράψαμε Μνημόνιο για τα εθνικά μας συμφέροντα

09/01/2011

Σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Από την απαράδεκτη συναινετικότητα, κυλάμε στην εύκολη παράδοση» τονίζει, ξεκαθαρίζοντας ότι το Μνημόνιο δεν σημαίνει και αποδοχή απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.Ο γνωστός ακαδημαϊκός εκφράζει την ανησυχία του για την “(επιτυχημένη) επικοινωνιακή πολιτική της παρούσας κυβέρνησης”, η οποία -όπως τονίζει- “χρησιμοποιεί” την οικονομική κρίση τόσο ως μοχλό εκφοβισμού και πειθάρχησης των δυστυχούντων συμπολιτών μας όσο και ως δικαιολογία για μια πιθανή απεμπόληση των εθνικών δικαιωμάτων μας. Και αν τολμήσει κάποιος να διατυπώσει άλλη σκέψη, αμέσως θα τον “λεκιάσουν” ως φιλοπόλεμο. Αυτή δεν είναι δημοκρατία είναι τρομοκρατία!”.

Ο Β. Μαρκεζίνης προβλέπει συμφωνία συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και φοβάται ότι “το μειονοτικό ‘θέμα’ στη Θράκη, σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε ‘πρόβλημα’ πρώτου μεγέθους”.

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό θα έκανε από αυτά που πράττει ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σημειώνει:

“Εννοείται τον κ. Παπανδρέου, μια και ο κ. Δρούτσας, ως γνωστόν, είναι ετερόφωτος επιστάτης των πρωθυπουργικών διαταγών”. Απαντώντας στην ερώτηση, τονίζει, μεταξύ άλλων,: “δεν θα απέφευγα μια δημόσια συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα, θα αντέκρουα την αηδή και συνεχώς προβαλλόμενη φενάκη ότι η Τουρκία άλλαξε και αιφνιδίως μεταβλήθηκε σε επιστήθια φίλη μας, θα καθυστερούσα την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., θα προετοίμαζα την μονομερή διακήρυξη των δικαιωμάτων μου στην ΑΟΖ”.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: