Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Γερμανία «μπλόκαρε» μέχρι τον Μάρτιο την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων!

03/02/2011

Παράταση στην αγωνία για ρύθμιση του ελληνικού χρέους: Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την άμεση αγορά ελληνικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως διέρρευσε πριν λίγο από το Βερολίνο.

«Κάτι τέτοιο δεν είναι υλοποιήσιμο» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Παρασκευής, κατόπιν σχετικής ανάλυσης που θα παρουσιάσουν η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η Ελλάδα θα μπορέσει να φτάσει στο σημείο βιώσιμης εξυπηρέτησης του χρέους της, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι επικαλούμενοι μάλιστα εκτιμήσεις ειδικών. Επισήμαναν ωστόσο ότι σημαντικό είναι να τηρηθεί με συνέπεια το πρόγραμμα των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Οι αποφάσεις παραπέμπονται στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου ως μέρος του συνολικού πακέτου, μαζί με τα μέτρα για την ενίσχυση του σημερινού EFSF και το μόνιμο μηχανικό στήριξης που θα διαδεχτεί το ταμείο από τα μέσα του 2013.

Κάτι που σημαίνει ότι έρχεται τεράστις δέσμη μέτρων και δεσμεύσεων πριν την απόφαση του Μαρτίου. Και αυτό αφορά και εξοπλιστικά προγράμματα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: