Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου φτάσαμε το 2007 – Κατέρριψαν δορυφόρο των ΗΠΑ οι Κινέζοι!

04/02/2011

Ένας άγνωστος διαστημικός πόλεμος ο οποίος περιελάμβανε μέχρι και κατάρριψη αμερικανικού δορυφόρου (!) ενέργεια που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου, αποκαλύπτεται στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph μέσω ενός από τα περίφημα τηλεγραφήματα του WikiLeaks. Η ανθρωπότητα χωρίς να το γνωρίζει έφτασε μέχρι και τα πρόθυρα πυρηνικής σύγκρουσης όταν τον Ιανουάριο του 2007, οι Κινέζοι κατέρριψαν έναν αμερικανικό μετεωρολογικό δορυφόρο, με πύραυλο, 700 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, προκαλώντας σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κινέζικο χτύπημα, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες κομμάτια του δορυφόρου να τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενέτεινε τους φόβους των Αμερικανών, ότι το Πεκίνο δύναται να προκαλέσει χάος στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταρρίπτοντας στρατιωτικούς και εμπορικούς δορυφόρους και τότε προτάθηκε να κτυπηθούν στρατιωτικοί στόχοι στο έδαφος της Κίνας από αμερικανικά μαχητικά και βομβαρδιστικά!

Ευτυχώς επικράτησαν πιο ψύχραιμες απόψεις (υπάρχουν και τα 400 δισ. δολάρια που έχουν αγοράσει σε αμερικανικά ομόλογα οι Κινέζοι…) και έτσι αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο του 2008, απλώς οι Αμερικανοί να προχωρήσουν σε “δοκιμαστική” κατάρριψη ενός δικού τους (!) προβληματικού δορυφόρου, ώστε να δείξουν στους Κινέζους ότι και οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους στο διάστημα και άρα και κινεζικούς δορυφόρους.

Οι Αμερικανοί επισήμως τότε ανακοίνωσαν ότι η κατάρριψη του “ελαττωματικού κατασκοπευτικού δορυφόρου ήταν υπόθεση ρουτίνας”.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκαλύπτει διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από το WikiLeaks, και τα οποία δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν την Κίνα με στρατιωτικά αντίποινα, κατά τη διάρκεια ενός “μυστικού πολέμου των άστρων”.

Η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται στα έγγραφα που διέρρευσαν, “εξοργισμένη” με τις δραστηριότητες της Κίνας στο διάστημα. Οι Αμερικανοί, γράφει η Telegraph, απείλησαν μυστικά το Πεκίνο με στρατιωτικά αντίμετρα, σε περίπτωση που δεν σταματούσαν τις διαστημικές τους “παρανομίες”. Το Πεκίνο όμως αγνόησε τις αιτιάσεις της Ουάσινγκτον, και συνέχισε χωρίς δισταγμούς, τις διάφορες δοκιμές στο διάστημα. Κατέρριψε μάλιστα αρκετους δικούς του παλαιούς δορυφόρους!

Τα μυστικά έγγραφα καταδεικνύουν ότι η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, όταν ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών πριν δύο χρόνια έκρινε ως «κορυφαία απειλή για τις ΗΠΑ την κινζεική ικανότητα να καταρρίπτει δορυφόρουε και συνέχισε χωρίς διακοπή τις έντονες διαμαρτυρίες προς το Πεκίνο, που επισήμως θεωρείται “στρατηγικός εταίρος” των Αμερικανών.

Οι Κινέζοι δικαιολόγησαν τη δράση τους στο διάστημα, κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι έχουν αναπτύξει ένα “επιθετικό” οπλικό σύστημα με ακτίνες λέϊζερ, που έχει τη δυνατότητα να καταστρέφουν τους πυραύλους του εχθρού μέσα στο δικό του εναέριο χώρο. Οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks και της Ντέιλι Τέλεγκραφ, καταδεικνύουν τους μεγάλους φόβους των δύο μεγάλων δυνάμεων, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, για τον στρατιωτικό ανταγωνισμό στο νέο μεγάλο σύνορο, που είναι το διάστημα.

Ένα μήνα πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επικρίνει έντονα το Πεκίνο, για τις δοκιμαστικές καταρρίψεις δορυφόρων στις οποίες είχαν προχωρήσει οι Κινέζοι. Οι συγκλονιστικές αυτές αποκαλύψεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι πέρα από τις διακηρύξεις περί στρατηγικών εταίρων και καλών προθέσεων, τα κράτη συνεχίζουν να δρουν με βάσει τα ζωτικά, ή αυτό που θεωρούν ζωτικά τους συμφέροντα, και ότι ο διακρατικός οικονομικός, πολιτικός και στρατιωτικός ανταγωνισμός, συνεχίζεται και σήμερα, σε άλλη πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, με νέες σύγχρονες και τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους.

Oι ΗΠΑ σχεδίαζαν να πλήξουν με βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-2 τις βάσεις εκτόξευσης των αντιδορυφορικών όπλων της Κίνας σε μία «προειδοποιητική κίνηση» που Κύριος οίδε, τις αποτελέσματα θα είχε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: