Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αν κινηθούν (οι Έλληνες) σκοτώστε τους!

05/02/2011

Του Μάνου Σιγανού

«Οικονομική πολιτική σημαίνει: Αν κινείται φορολόγησέ το, αν συνεχίζει να κινείται ρύθμισέ το νομοθετικά, αν σταματήσει να κινείται επιδότησέ το», είχε πει ο Ρόναλντ Ρίγκαν.

Η ελληνική οικονομία – και νομίζω πως αυτό είναι κοινή αποδοχή σήμερα – βρίσκεται στη φάση της ακινησίας. Και ενώ η πιο λογική λύση θα ήταν κάποιος να της δώσει μια ώθηση, ώστε να αρχίσει να κινείται, η ελληνική κυβέρνηση μάλλον προτιμά την εκδοχή «αν κάτι σταματήσει να κινείται αποτελείωσε το μέχρι να σιγουρευτείς ότι πέθανε».

Το κακό είναι ότι ουσιαστικά όμοια είναι και η πολιτική της απέναντι στους πολίτες. Δεν θα είχε άδικο κάποιος να φαντάζεται ότι οι οδηγίες που έχει ο ΥΠΟΙΚ όσον αφορά στους Έλληνες πολίτες είναι κοντά στη λογική «αν πάνε να κινηθούν, αποτελείωσε τους».

Γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς μια πολιτική που κινείται (ή έχει ξεπεράσει κατά πολλούς) στα όρια της κοινωνικής αναλγησίας. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί με άλλο τρόπο (όσο πλούσια φαντασία και αν διαθέτει κανείς) το γεγονός ότι έχει εξαντλήσει την αυστηρότητα της στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και πως αυτό της το καταλογίζουν και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ.

Από την περικοπή της σύνταξης των 500 ευρώ μέχρι και τις αυξήσεις της ΔΕΗ στις χαμηλές καταναλώσεις, η λογική είναι αυτή. Ας μην τρέφουν φρούδες ελπίδες όμως γιατί αν ισχύει πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, τότε σίγουρα το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες.

Πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: