Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεχίζονται οι εκροές καταθέσεων και το 2011

08/02/2011

Συνεχίστηκαν και τον Ιανουάριο του 2011 οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ως αποτέλεσμα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στην Λευκωσία ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Go International», οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται και τον πρώτο μήνα του 2011, αναλογικά όμως με μικρότερους ρυθμούς από ότι το 2010, όπου έφτασαν σε ετήσια βάση τα 30 δισ.ευρώ περίπου (-12% περίπου σε σχέση με το 2009).

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκροή καταθέσεων 3 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011. Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο κ. Καραμούζης είπε ότι εξακολουθεί έστω και οριακά να κινείται ακόμη με θετικούς ρυθμούς, παρά την μεγάλη ύφεση που βρίσκεται η οικονομία της χώρα μας, γεγονός που χαρακτήρισε αισιόδοξο.

Σε ανάλογες περιπτώσεις χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση οι ρυθμοί χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι έντονα αρνητικοί ακόμη και στο -17% στην περίπτωση της Ιρλανδίας, επισήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: