Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως «πάγωσε» η ελληνική εκπροσώπηση στο …εξωτερικό

12/02/2011

Εννοείται ότι όλα έχουν ένα μέτρο. Ακόμα και τα έξοδα για πάγιες δαπάνες, που μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν να είχαν ξέφύγει εντελώς, οδηγώντας τη χώρα εδώ που την οδήγησαν, όμως, σε όλα υπάρχει ένα όριο.

Το οποίο έχουν αντιληφθεί στο υπουργείο των Εξωτερικών, όπου πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα τηλεγραφήματα από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό ότι έχουν …παγώσει. Ο λόγος; Από τα «κεντρικά» στην Αθήνα, δεν δικαιολογούνται κονδύλια για την αγορά καυσίμων! Το αποτέλεσμα είναι τα κτίρια να μένουν χωρίς θέρμανση και η ατμόσφαιρα να παραπέμπει ευθέως στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Υπό του μηδενός.

Τελευταία, μάλιστα, πληθαίνουν και τα παράπονα αναφορικά με την έλλειψη κονδυλίων για τα πιο στοιχειώδη, όπως είναι η καθαριότητα. Λείπουν δηλαδή κονδύλια ακόμα και για τις καθαρίστριες. Και καλά, χωρίς θέρμανση μπορεί η ελληνική εκπροσώπηση στο εξωτερικό να επιβιώσει. Αλλά και χωρίς καθαριότητα; Από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, που είναι οι υπεύθυνοι για το ξεμπλκάρισμα των κονδυλίων, δεν φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί τους».

Το κακό όμως είναι ότι «παγώνει το αυτί» όλων όσων επισκέπτονται τις ελληνικές προεσβείες στο εξωτερικό κι αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να φανταστεί κανείς για την φτωχή πλην τίμια Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει.

Πηγή: Voria.gr

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: