Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hurriyet: “Η Ελλάδα φιλοξενεί τους λαθρομετανάστες σε απάνθρωπες συνθήκες”

10/03/2011

 

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η τουρκική Hurriyet, αναφέρεται και εμμέσως επικροτεί, τα πρόσφατα σχόλια του Διευθυντή Οργανισμού FPE, Αυστριακού Morten Kjaerum, που τόνισε πως η χώρα μας δεν φιλοξενεί σε ανθρώπινες συνθήκες τους λαθρομετανάστες που έρχονται από τη Τουρκία. Παράλληλα η εφημερίδα, υπενθυμίζει την απόφαση ανέγερσης φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

“Η κατάσταση στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά στα θεμελιώδη δικαιώματα. Άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έγκυες γυναίκες και οικογένειες με μικρά παιδιά, κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες”, σχολίασε ο διευθυντής του Οργανισμού, κ. Morten Kjaerum.

 “Ως παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο κράτησης Σουφλίου: στις 29 Ιανουαρίου 2011, ημέρα επίσκεψης ερευνητών του FRA, 144 άτομα κρατούνταν σε ενιαίο χώρο εμβαδού περίπου 110 m2″.

“Δεν υπάρχει θέρμανση, ενώ υπάρχει μόνο μία τουαλέτα και ένα κρύο ντους για όλους τους κρατουμένους – με τις εξωτερικές θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους μηδέν βαθμούς. (Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης συνιστά, σε περιπτώσεις ομαδικού καταλύματος, εμβαδόν 4 m2 ανά κρατούμενο)”.

“Εντούτοις, δεν έχουν ληφθεί από τις ελληνικές αρχές μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνθηκών στα κέντρα κράτησης του Έβρου – παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων έκτακτων κονδυλίων της Ε.Ε”.

Geopolitics & Daily News

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: