Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για κλοπή του σχεδίου απόβασης SUGA & σχεδίων της MILGEM συνελήφθησαν Έλληνες στην Τουρκία – φωτο

11/03/2011

Τις φωτογραφίες του ζευγαριού που υποτίθεται ότι ήταν μέλη κυκλώματος κατασκόπων υπέρ της Ελλάδας, έδωσαν στην δημοσιότητα οι τoυρκικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τo τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu το κύκλωμα με τη συμμετοχή των δύο Ελλήνω πρακτόρων αποκαλύφθηκε όταν Τούρκος αξιωματικός του Ναυτικού ο οποίος έχει συλληφθεί και με την κατηγορία της συμμετοχής στο σχέδιο συνομωσίας «Βαριοπούλα» προσπάθησε να παραδώσει στον άνδρα του ζεύγους, στον Γεώργιο Αμουτζόπουλο αντί χρηματικής αμοιβής το σχέδιο (σε ότι αφορά την συμμετοχή του τουρκικού Ναυτικού) απόβασης SUGA σε τέσσερα ελληνικά νησιά.

Όπως επίσης και ένα «απόρρητο project» του τουρκικού Ναυτικού. Ποιο ήταν αυτό το σχέδιο; Η ναυπήγηση τη κορβέτας MILGEM, για την ακρίβεια τα σχέδια της και οι σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν σε ορισμένα σημεία της σχεδίασης οι Τούρκοι.  

Μέσα στα σχέδια που απέκτησε ο Έλληνας πράκτορας και «υποτίθεται» ότι παρέδωσε στις ελληνικές υπηρεσίες είναι τα τεστ των δοκιμών απόκρυψης ίχνους από τα ραντάρ της MILGEM, η οποία ενσωματώνει σχεδιαστικά, τεχνολογίας χαμηλού ίχνους.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και στελέχη του Ιδρύματος Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας (TUBITAK) το οποίο είχε κάνει τις έρευνες για την μείωση του ίχνους της MILGEM. Ο Γ.Αμουτζόπουλος εργάζεται στην FINANSBANK, την θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία και υποτίθεται ότι «στρατολόγησε» και τη σύζυγό του, η οποία είναι μεταξύ των προσώπων που ανακρίθηκαν για την υπόθεση από την εισαγγελία στην Τουρκία

Σύμφωνα με την έκθεση της ΜΙΤ «το ζεύγος Α. μάθαινε τις εργασίες και τα έργα των οργανισμών που καταρτίζουν εθνικά στρατιωτικά σχέδια όπως οι TUBITAK, ASELSAN και HAVELSAN σε ολοκληρωμένη μορφή ή στο στάδιο έρευνας και τα διοχέτευαν στους Έλληνες. Επίσης είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο σχέδιο έκτακτης κινητοποίησης SUGA (σ.σ.: έτσι τιτλοφορούν οι Τούρκοι το σχέδιο εισβολής στα τέσσερα νησιά!). Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που διέρρεαν σχετίζονταν κυρίως με τη στρατιωτική κατάσταση στο Αιγαίο».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πληροφορίες μεταφέρονταν αρχικά από άτομα που εργάζονταν στο TUBITAK και κατόπιν σε Τούρκο πλοίαρχο, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να είναι ο επικεφαλής του δικτύου που παρέδιδε τα στοιχεία στον Έλληνα.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα που έχει αναλάβει τις έρευνες για την συνομωσία της «ΒΑΡΙΠΟΥΛΑΣ», όπως επίσης και στρατιωτικός εισαγγελές. Η ΜΙΤ υποτίιθεται ότι έθεσε υπό παρακολούθηση το ζευγάρι και όταν συγκέντρωσε τα απαραίτηα στοιχεία τους συνέλαβε. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: