Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Θαπατέρο δεν πήγε Όσλο για να μην φωτογραφηθεί με τον Παπανδρέου

13/05/2011

«Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει», λέει ο λαός μας.

Στην περίπτωση του Ισπανού πρωθυπουργού η γνωστή παροιμία θα μπορούσε να ήταν ως εξής: «Οποιος δεν θέλει να δει τον κ. Παπανδρέου ούτε ζωγραφιστό, επινοεί έκτακτες συσκέψεις».

 Με τίτλους όπως «Η ύποπτη ακύρωση του ταξιδιού στο Οσλο» και «Ο Θαπατέρο επινοεί συνάντηση με συνδικάτα για να αποφύγει μια φωτογραφία με τον Παπανδρέου», ισπανικές εφημερίδες όπως η «El Pais» και η «ABC» και αρκετά ειδησεογραφικά sites αναφέρονται στη σπουδή του Ισπανού πρωθυπουργού να αποφύγει πάση θυσία να δει τον Ελληνα ομόλογό του.

Μετά τη φωτογραφία του με τον κ. Παπανδρέου πέρυσι στο Νταβός που έγινε αφορμή για ποικίλα σχόλια με κοινή αναφορά τις κοινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των δύο χωρών, αυτό που θα του ’λειπε τώρα του κ. Θαπατέρο, θα ήταν άλλη μια φωτογραφία με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Και, μάλιστα, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ψήφιση από την ισπανική Βουλή του νόμου για τη μείωση των μισθών στο Δημόσιο και το πάγωμα των συντάξεων.

 Για το λόγο αυτό, όπως σχολίαζε ο σοβαρός ισπανικός Τύπος, ο κ. Θαπατέρο επινόησε την τελευταία στιγμή μια σύσκεψη με τα συνδικάτα προκειμένου να αποφύγει να ταξιδέψει στο Οσλο για να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Θαπατέρο στο περιθώριο του φόρουμ θα είχε συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ για πιθανή συμμετοχή νορβηγικών κεφαλαίων στην ιδιωτικοποίηση των μικρών αποταμιευτικών τραπεζών της Ισπανίας.

Ούτε όμως αυτή η προοπτική δελέασε τον κ. Θαπατέρο τόσο ώστε να ρισκάρει μια ακόμη φωτογράφιση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, που θα προκαλούσε δυσάρεστους συνειρμούς στις αγορές για την ισπανική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θα στιγμάτιζε στο εσωτερικό την εικόνα του Ισπανού πρωθυπουργού και των σοσιαλιστών.

Το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου επισήμως αρνήθηκε ότι αυτή ήταν η πρόθεση της ακύρωσης του ταξιδιού του κ. Θαπατέρο. Κυβερνητικές πηγές όμως δήλωσαν στην εφημερίδα «ABC» ότι η συνάντηση με τα συνδικάτα κλείστηκε στο «παρά πέντε».

Κώστας Πλιάκος, Ελεύθερος Τύπος

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: