Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Κ. Παπούλιας παραιτήθηκε του μισθού του από την Προεδρία της Δημοκρατίας

15/02/2012

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας παραιτήθηκε του μισθού του, ως μία συμβολική κίνηση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βάσει του κρατικού προϋπολογισμού «η ετήσια χορηγία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέρχεται σε 283.694 ευρώ».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εισπράττει πια την αποζημίωσή του.

«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευ.Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Οικονομίας με δραματικούς τόνους προσδιόρισε το άσχημο κλίμα που διαπιστώνεται στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και προσπαθούμε να συμφωνήσουμε και την τελευταία λεπτομέρεια, για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας», είπε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον Κ. Παπούλια, και συνέχισε:

«Στην ευρωζώνη είναι αρκετοί αυτοί που δεν μας θέλουν πια και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτήν, να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, να είμαστε ισότιμοι, αυτοδύναμοι και ανταγωνιστικοί.

Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πολλοί παλεύουν με τη φωτιά, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αλλοι με πυρσούς και άλλοι με σπίρτα. Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος. Και το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ» και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα αλλά αυτό έχει καταστεί πολύ δύσκολο γιατί είναι πολλοί αυτοί που παίζουν με τη φωτιά.

Δυστυχώς τα διλήμματα είναι τραγικά. Θυσίες και περικοπές ή οικονομική καταστροφή που θα συμπαρασύρει την κοινωνία και ενδεχομένως τους θεσμούς και το επίπεδο της Δημοκρατίας μας. Πρέπ[ει ν πούμε όλη την αλήθεια. Πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό ποιοί είναι οι λόγοι που μας οδήγησαν εδώ και ποιοί είναι οι κίνδυνοι που μας περιβάλλουν».

«Είναι ασυνήθιστο κάτι τέτοιο για την μεταπολιτευτική περίοδο και δυστυχώς, αυτό είναι το δίλημμα της δικής μας γενιάς», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112819635

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: