Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περνούν από κόσκινο όλες τις δηλώσεις Νταβούτογλου σε ΥΠΕΞ και Υπουργείο Άμυνας

15/03/2011

Από το μικροσκόπιο των αρμόδιων αναλυτών των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας έχουν περάσει όλες οι ομιλίες, δηλώσεις, κινήσεις και ενέργειες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και θεωρητικού του νέο-οθωμανισμού, μετά το πέρας της προκλητικής περιοδείας του στην Ελλάδα.

Ο κ. Νταβούτογλου προσέφερε απλόχερα σε όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα και όχι μόνο στους ομόθρησκους του Έλληνες πολίτες της Θράκης «πανμουσουλμανική σκέπη» με το να θέσει το θέμα της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους και αντίστοιχου νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη. Πρότεινε επίσης για το casus belli την ταυτόχρονη άρση τόσο της απόφασης από το τουρκικό κοινοβούλιο όσο και της αντίστοιχης του ελληνικού για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Να απεμπολήσει δηλαδή η Ελλάδα το δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για την επέκταση στα 12 μίλια, για να μην εφαρμόσει η Τουρκία την παράνομη απειλή της.

 

Αναφορικά με τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο, έδωσε… στοιχεία. Εντός του 2010 είπε ότι τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν 12.346 πτήσεις, ενώ τα τουρκικά μόλις 2.843. Έμπειρος αεροπόρος με τον οποίο επικοινώνησε η «δημοκρατία» τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιπαραβάλλονται συλλή­βδην αριθμοί, αλλά να ελέγχεται τι αντιπροσωπεύουν αυτοί.

«Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνει και την πτήση ενός διθέσιου εκπαιδευτικού που εκπαιδεύει πιλότους ή ενός μεταφορικού που μεταφέρει κόσμο από την Ελευσίνα στη Λήμνο;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Όλα τα αεροσκάφη της Π.Α. είναι μαχητικά, δεν είμαστε “Ολυμπιακή”» μας τόνισε με νόημα και κατέληξε: «Και κάτι τελευταίο με τον Τούρκο. Εμείς πετάμε πάνω από ελληνικό έδαφος και θάλασσα. Οι Τούρκοι είναι τα “άγνωστα ίχνη” που δεν δίνουν τα στοιχεία, όπως υποχρεούνται από το NATO, και αναγκαζόμαστε να τους αναχαιτίσουμε».

Η Σπάρτη.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μελετά η ελληνική πλευρά την «ευχή» του κ. Νταβού­τογλου, κατά την επόμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα, να επισκεφθεί τη… Σπάρτη! Επειδή τίποτα δεν λέγεται «εκ συμπτώσεως» στην τουρκική διπλωματία, η επιθυμία του αυτή, που διατυπώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, εκφράζει την αληθή κατεύθυνση της σημερινής Τουρκίας προς μία στρατιωτική, «ολιγαρχική» κοινωνία όπως ήταν αυτή της αρχαίας Σπάρτης, σε αντίθεση με τη δημοκρατική Αθήνα του Χρυσού Αιώνα αλλά και της αθηναϊκής κοινοπολιτείας, υπό την ηγεμονία της ασφαλώς, που αντικατοπτρίζει την Ε.Ε. και την εκδήλωση «απαρέσκειας» από μέρους της Άγκυρας για τα… προσκόμματα που παρουσιάζει η Ευρώπη στην Τουρκία. Και περνά το μήνυμα που θέλει ο κ. Νταβούτογλου.

Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

No comments yet

Σχολιάστε